Jan Bording

Forfatteren

Jeg skriver ikke bare fordi det er gøy, men også fordi jeg har ting jeg vil ha sagt. Et helt liv med stadig grubling over de store spørsmålene må jo produsere noen svar.

Mine er at de største sosiale og økologiske problemer kan løses med en omlegging av økonomien, menneskets guddommelige natur er direkte observerbar, rasjonalistene fornekter den vitenskapen de tilber; kirkene skjuler på viktige områder Bibelen for oss, og du, som menneske, er noe helt annet og fantastisk mye større enn noe «elsk deg selv»-bølgen har kunnet drømme om.

Min bakgrunn

Jeg er utdannet som elektroingeniør og tok doktorgrad innen anvendt elektronikk ved NTH (Dr.Ing). Over 20 år jobbet jeg i staten med forskning. Høydepunkt var å være prototypansvarlig for de første norske bildetelefonene som gjorde det svært godt internasjonalt. Har så arbeidet som konsulent i det private nesten like lenge. 

Jeg er lykkelig gift med 7 barn. Bygde en seilbåt i hagen og seilte jorda rundt med hele familien før vi flyttet til Mandal på Sørlandet. 

Jeg var troppsjef i speideren og ulveleder i mange år. Har vært aktiv i kirken og i menighetsarbeid til for noen år siden da jeg trakk meg ut i protest mot kirkens holdning til Den hellige ånd. Om dagen er jeg pensjonert og tilbringer tiden med å fly paraglider eller pusse opp seilbåten så den er klar for neste tur. Og skrive bøker som sagt.

Kontakt meg

Jeg har mye jeg ønsker å si, men jeg er også interessert i å høre andres tanker. Hvis du har spørsmål eller tanker rundt de temaene jeg tar opp i mine bøker vil jeg gjerne høre det. Send meg en mail på: jan.fredrik@bording.no